Nedávno zverejnené špionážne fotografie testovacích prototypov sú dôkazom, že vývoj novej generácie Peugeotu 3008 sa pomaly dostáva do vrcholnej fázy. Samozrejme takzvané funkčné vzorky sú veľmi dôsledne schované pod kamuflážnym odevom, takže zábery z ich skutočného dizajnu neodhaľujú prakticky nič. Pomerne vydarené počítačové ilustrácie stránky Kolesa ale naznačujú, ako by mohol nový Peugeot vyzerať. 

Pochopiteľne, ide o neoficiálne obrázky, ale myslíme si, že sa šikovný grafik trafil viac ako dobre, keď finálnu podobu chystanej 3008 odvodil od nového Peugeotu 408. 

Bude z neho SUV-kupé?

Kým predná časť vyzerá genericky, tá zadná by sa mala v porovnaní so súčasnou 3008 zmeniť na nepoznanie a bude pripomínať skôr BMW X6. Zmenami prešiel nielen nárazník, ale napríklad aj zadné svetlá, ktoré sú po vzore tých predných tiež výrazne užšie. Pozornosť určite upútajú aj šikmé zadné stĺpiky, ktorý sú na špionážnych záberoch pomerne dobre zamaskované, ale naznačujú, že z Peugeotu 3008 sa pravdepodobne stane SUV-kupé. 

Ponuka motorizácii je nateraz neznáma, no očakáva sa, že nová 3008 bude k dispozícii nielen s tradičným benzínovým motorom, ale aj v plug-in hybridnej a elektrickej verzii. K samotnému odhaleniu novinky pravdepodobne dôjde už koncom budúceho roka, s tým, že predávať by sa mala začať začiatkom 2024. 

zdroj: Motor1, Kolesa.ru