Polestar môžeme zatiaľ považovať za mikro-automobilku. Jej tohtoročné predaje dvoch existujúcich modelov by nemali prekročiť 30 tisíc kusov (oficiálna tlačová správa hovorí o hranici 29 tisíc áut). To by sa však v priebehu nasledujúcich troch rokov malo významne zmeniť.

Dcérska firma Volva, respektíve Geely, chce do roku 2025 predávať desaťnásobok, teda najmenej 290 až 300 tisíc áut každých dvanásť mesiacov. A aby niečo také dokázala, predstaví do tej doby hneď tri ďalšie nové modely.

Najbližšiu premiéru bude mať práve Polestar 3, SUV, ktoré má byť kompletne odhalené v roku 2023. O rok neskôr bude nasledovať Polestar 4 a v roku 2025... Polestar 5. Nie, s vymýšľaním nových a originálnych mien si firma evidentne ťažkú hlavu nerobí. Súčasťou tejto expanzie bude zároveň otvorenie nových zastúpení na tridsiatke nových trhov.

Čo sa týka techniky, Polestar toho zatiaľ veľa neprezradil. Generálny riaditeľ Thomas Ingenlath hovorí, že „3 bude jedno z ekologicky najviac šetrných áut, ktoré kedy boli vyrobené“ a zároveň dodal, že „časom ponúkne autonómne riadenie určené na diaľnice s Lidarom firmy Luminar a procesormi NVIDIA“

V USA predovšetkým pre USA

Polestar 3 bude mať „len“ dva rady sedadiel a bude sa predávať s jedným alebo dvomi elektromotormi. Jeho produkcia bude prebiehať v Spojených štátoch, konkrétne v továrni v Charlestone v Južnej Karolíne, spoločne s nástupcom súčasného Volva XC90.

text: Polestar