V lete 2018 sme informovali o zvolávacej akcii na EGR ventil/chladič vznetových BMW, radových štvor- aj šesťvalcov, ktoré mohli jednoducho v najhoršom prípade začať horieť. Tento stav postihol niekoľko majiteľov, dôvodom bolo prepúšťanie horúcich plynov z EGR rovno do sania, a to prakticky nekontrolovateľne.

Zvolávacia akcia BMW sa teraz týka úniku chladiacej kvapaliny.

Podľa mojich informácií však množstvo ľudí zatiaľ na výmenu čaká, jazdia tak s „infikovanými“ vozidlami a len čakajú, či skôr príde náhradný diel alebo im plyny v sacom trakte prepália dierky. Najnovší problém sa opäť týka vznetových modelov, aj štvor- aj šesťvalcových. Celkovo by malo byť postihnutých 1,6 milióna áut z rokov výroby 2010 až 2017, presné modely bližšie nešpecifikovali.

Tentokrát po internom vyšetrovaní prišli na možný únik chladiacej kvapaliny, ktorá je pri kontakte s horúcimi povrchmi v motorovom priestore vysoko horľavá. A problém je na svete. Ak neviete jednoznačne, či vaše vozidlo spadá do zvolávacej akcie, alebo jednoducho servisujete auto mimo autorizovaného servisu, zavolajte do najbližšieho BMW servisu, nadiktujte im vaše VIN a spýtajte sa na možnú zvolávaciu akciu. Ešte lepšie však bude, ak si informácie vypýtate emailom, pre prípadné dôkazy. Ak totiž na vaše auto zvolávacia akcia ešte nebola a za pár dní alebo týždňov bude, servis vás môže priamo kontaktovať. BMW má záujem situáciu riešiť a vy, ak ste majiteľom jedného z dotknutých BMW, tiež nechcete žiť v riziku až strachu, však?

Zdroj foto: ostehssen-zeitung