V roku 2023 definitívne skončí ďalší skvelý automobil. Už pred pár mesiacmi to prezradili zamestnanci austrálskeho zastúpenia značky Renault, kedy oznámili, že výroba Meganu RS skončí koncom roka 2023. Dopyt po ostrých hatchbackoch v Európe vraj klesá, a preto jeho výroba nebude pokračovať nad rámec aktuálneho roka. V tom čase sme s istotou nevedeli, či pôjde o globálny koniec alebo ho Francúzi stiahnu len z austrálskeho trhu, tušili sme ale, že bližšie k pravde je prvá možnosť. 

Posledný model RS

Vyššie spomínanú pravdepodobnosť potvrdzujú aj najnovšie správy z Japonska. Renault totiž oznámil, že na tokijskom autosalóne predstaví limitovanú špeciálnu edíciu Meganu RS Trophy. Oficiálne to síce firma nepotvrdila, no s najväčšou pravdepodobnosťou to bude úplne posledný model z dielní RenaultSport. Divízia pomaly zaniká a premenuje sa na Alpine Cars, čo sme však vedeli už nejaký ten piatok. 

Teórii o poslednom Megane RS nahrávajú aj informácie (zatiaľ však nepotvrdené), ktoré naznačujú, že sa novinka bude volať Megane RS Ultime, čo asi nemusíme prekladať. Nateraz vieme o ňom len veľmi málo, ale očakáva sa, že zmeny budú hlavne kozmetického charakteru a nepôjde o takú radikálnu verziu, akou bol napríklad model Trophy-R. Pod kapotou tak naďalej ostane 1,8-litrový preplňovaný štvorvalec s výkonom 221 kW (300 koní) a krútiacim momentom 420 Nm prenášaným prostredníctvom dvojspojkového automatu na prednú nápravu. 

Ako sme už spomínali „Megane RS Ultime“ bude limitovanou edíciou, pričom sa očakáva cena nad hranicou 50 000 eur, čo nie je práve málo. Pre viac informácii si však budeme musieť počkať na jeho oficiálne odhalenie. 

Zdroj: Renault