Škoda Enyaq GT, tak by sa mala volať nová verzia. Nie je to však označenie pre športový variant nového elektromobilu (ten nesie označenie RS). Písmenami GT pomenovala automobilka verziu kupé. V tomto prípade vlastne SUV-kupé. Enyaq však nebude prvým modelom značky, ani SUV so „zrezanou“ strechou. Pred ním dostal variant GT aj Kodiaq a Kamiq. Že o tom počujete prvýkrát? Nie je sa čomu čudovať. Ako Kodiaq GT, tak aj Kamiq GT sú k dispozícii len v Číne. Enyaq GT tak bude už tretím SUV-kupé v portfóliu mladoboleslavskej značky. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Enyaq vo verzii SUV-kupé zachytili počas jedného z testov. Špionážne fotky tohto variantu sú však nemalým prekvapením, nakoľko automobilka sa o verzii SUV-kupé pre Enyaq vôbec nezmienila. Na fotkách je Enyaq zahalený v kamuflážnom polepe. Ten dokáže skryť veľa, avšak základné tvary auta nie. Je tak jasne vidieť skosenú zadnú časť strechy a niet pochýb o tom, že ide o SUV-kupé. Je teda zrejmé, že objem kufra bude o niečo chudobnejší a ponúkne menej ako 585 litrov, ktorými disponuje klasický Enyaq. Absentovať bude zároveň aj jemné zadné krídlo, ktoré Enyaqu dodáva na športovom výzore. 

Bude k dispozícii aj v Európe?

Keďže Kodiaq a Kamiq GT boli predstavené len pre čínsky trh, ostáva otázkou, či to tak bude aj v prípade Enyaqu GT alebo ho uvidíme aj v Európe. Enyaq je však pre Škodu mimoriadne dôležitým modelom, a tak si dovolím tvrdiť, že aj variant SUV-kupé bude na starom kontinente k dispozícii. Keďže nič nebolo oficiálne potvrdené od Škody a jediné, čo koluje internetom sú špionážne fotky, je mierne otázne aj meno. Avšak po tom, čo „skosený“ Kodiaq a Kamiq dostali označenie GT, je málo pravdepodobné, že by Škoda vymýšľala niečo nové. 

Čo sa týka premiéry novej verzie Enyaqu, v kuloároch sa hovorí o novembri 2020. Tak ako Maybach novej triedy S, aj Enyaq GT by mohol prísť dva mesiace po uvedení „základnej“ verzie.  

Zdroj, foto: motor1.com