Škoda Kodiaq získala za ochranu dospelých pasažierov 92 %, čo jej stačilo na plný počet 5 hviezd vo výsledku Euro NCAP. Za ochranu detí získala 77 % a za ochranu chodcov až 71 %. Najhoršie miesta pre chodca sú obvykle v oblasti A-stĺpikov. Asistenčné systémy ohodnotili komisári hodnotou 54 %.

EuroNCAP otestovalo 4 vozidlá: Škodu Kodiaq, Mini Countryman, Nissan Micra a Suzuki Swift.

Tie fungovali dobre, systém núdzového brzdenia zabránil zrážke takmer vo všetkých prípadoch. Pripomienkovač nezapnutých pásov je v sérii pre prvý a druhý rad sedadiel, pre príplatkový tretí je už v opcii.

Škoda Kodiaq je už siedmym typom značky, ktorý získal plný počet hviezd v Euro NCAP. Pred ním ich získali Octavia, Fabia, Rapid, Citigo, Yeti a Superb. Ďalším testovaným vozidlom bolo nové Mini Countryman.

Mini Countryman

Countryman získal taktiež plný počet hviezd, za ochranu dospelých si odniesol 90 % hodnotenie. Ochranu detí komisári ohodnotili na 80 % a ochranu chodcov na 64 %. Asistenčné systémy malo Mini podľa komisárov zvládnuté na 51 %.

Nissan Micra

Malý Nissan Micra je v Euro NCAP hodnotený hneď dvakrát. S príplatkovým systémom Safety Pack si totiž Micra odniesla plný počet hviezd, bez neho to dotiahla na 4 hviezdičky. Oblasť ochrany dospelých aj detí je v oboch prípadoch totožná, teda 91 % a 79 %.

Rozdiely sú pri ochrane chodcov, kde model bez príplatkového balíka získal 68 %, s balíkom 79 %. V oblasti asistenčných systémov je tiež rozdiel v prospech automobilu s balíkom Safety Pack, s ním dosiahol 72 % a bez neho len 49 %. Prvé hodnotenie je dokonca lepšie než pri Kodiaqu.

Suzuki Swift

Posledným testovaným je malé Suzuki Swift. Tomu tiež pripísali 2 hodnotenia, podľa bezpečnostného balíčka. S ním získalo za ochranu dospelých 88 %, za ochranu detí 75 %, za ochranu chodcov 69 % a za asistenčné systémy 44 %, v ktorých trochu zaostáva. To stačilo na 4 hviezdičky.

Bez neho malo malé Suzuki ochranu dospelých na úrovni 83 %, ochranu detí na 75 %, ochranu chodcov na 69 % a za asistenčné systémy len 25 %. Dokopy to teda stačilo na výsledné 3 hviezdičky. V súčasnom prísnejšom hodnotení EuroNCAP to však nie je vôbec zlý výsledok, obzvlášť, ak pozeráme na úroveň ochrany dospelých a detí.