Škoda Karoq má byť v tejto chvíli podľa informácií od českej značky už druhým najpredávanejším modelom, hneď po Octavii (pôvodne to bol s tesným náskokom pár tisíc kusov Kamiq). Asi preto nikoho nemôže prekvapiť význam, ktorý tomuto vozidlu mladoboleslavská automobilka prikladá a ako dôsledne sa snaží upozorňovať na blížiacu sa premiéru modernizovanej verzie.

Tá podľa očakávania nepôjde cestou radikálnej zmeny dizajnu, ale vyšliapaným chodníčkom decentných úprav predných i zadných svetiel, výmeny nárazníkov a ďalších tradičných postupov.

4x4 ostáva v ponuke

Zverejnené video samozrejme naschvál ukazuje všetko možné a zároveň neprezrádza nič, čo by sme nemali vedieť, v skutočnosti však predsa len pár drobnosti odkrýva. Tou prvou je skutočnosť, že Karoq bude aj po facelifte dostupný s pohonom všetkých kolies.

Dá sa predpokladať, že naďalej pôjde o jediné a zároveň najdrahšie prevedenie 2.0 TDI 4x4 s dvojspojkovou prevodovkou DSG a vo výbavách Ambition, Style a Scout, je však fajn vedieť, že emisie model so štvorkolkou ešte nezlikvidovali.

Druhou maličkosťou, ktorá nám udrela do očí, sú nové hliníkové disky. Ich rozmer z fotografie nerozoznáme, Karoq však bol doteraz postavený na šestnásť až devätnásťpalcových kolesách a zdá sa, že tie najnovšie majú blízko práve k tým najväčším s názvom Vega a Crater. Zaujímavé na nich je, že sú evidentne aerodynamicky optimalizované, dvojfarebné a obuté v pneumatikách Yokohama Advan Neova, čo nie sú gumy úplne typické pre rodinné SUV.

text: Škoda