Neuveriteľný prípad riešila cez víkend polícia v Utrechte. V miestnej štvrti Overvecht si ktosi všimol, že po ulici chodí osamelé malé dieťa. V noci, v pyžame, bosé. Náhodný okoloidúci okamžite zalarmoval záchranné zložky, pretože mal podozrenie, že by chlapec mohol byť podchladený.

Po príjazde sanitky sa ukázalo, že výletník je v poriadku, akurát po rodičoch ani stopy, takže ho privolaní policajti odviezli na miestne oddelenie, kde dostal horúcu čokoládu a v rámci útechy plyšového medveďa.

O niečo neskôr oznámila iná policajná hliadka nález havarovaného vozidla. Vodič vrazil do zaparkovaných áut a z miesta činu odišiel. Vzápätí sa ukázalo, že meno majiteľky inkriminovaného automobilu je zhodné s novým mladistvým podnájomníkom vyššie spomínaného oddelenia. Nasledujúci telefonát musel byť zaujímavý...

Samozrejme sa ukázalo, že tušenie príslušníkov bolo správne a matka sa priznala, že majú „veľmi podnikavé dieťa“. Keď spolu telefonovali, štvorročný junák rukami dokonca naznačil šoférovanie, akurát policajtom nešlo do hlavy, ako to mohol zvládnuť.

Pri následnom spoločnom stretnutí na mieste nehody policajtov zaujímalo, či by bezpochyby jeden z najmladších vodičov bežného osobného vozidla mohol predviesť, ako auto funguje. Nemal s tým najmenší problém. Odomkol kľúčom, naštartoval, vyšliapol spojku, pridal plyn... a tým táto demonštrácia radšej už končila.

A ako sa štvorročný dostal za volant? Prebudil sa potom, čo otec odišiel do práce. Vzal kľúče a zvyšok poznáte. Našťastie toto dobrodružstvo skončilo len pokrčenými plechmi.