Rovnako ako doposiaľ, základným stavebným prvkom interiéru Škoda Kamiq je ergonómia. No zároveň, typicky pre Škodovky, aj vzdušnosť a priestor. Toto je v poradí druhý interiér navrhnutý novým konceptom pre nové desaťročie. Jeho črty sme spoznali na štúdii Škoda Vision RS. Charakterizuje ho línia okolo LCD uprostred, ktorá kopíruje líniu kapoty a má slúžiť vraj aj ako opierka ruky pri ovládaní displeja. Výduchy ventilácie zasahujú až do dverí, čím vnútro opticky ešte viac rozširujú.

Dominantou interiéru je uprostred umiestnený väčší dotykový LCD

Škoda sľubuje nové povrchy a lepšie ambientné osvetlenie

Mäkčené plasty prístrojovky, veľkoplošné dekory a výplne dverí majú novú špecifickú povrchovú úpravu, ktorá napodobňuje kryštál. Od teraz bude pre autá českej značky typický. Na atmosfére pridá ambientné osvetlenie, ktoré bude konečne možné meniť aj farebne, nielen intenzitou. K dispozícii budú biela, červená alebo hnedastá. Čalúnenie sedadiel môže byť na želanie aj z ušľachtilého materiálu Suedia.

Nové prvky výbavy

Škoda Kamiq dostane aj vyhrievanie čelného skla, zadných sedadiel a volantu. Vďaka väčšiemu rázvoru, ako je v tejto triede bežné, bude mať aj viac miesta na zadných sedadlách. Auto stojí na už legendárnej platforme MQB a rázvor tohto auta je 2651 mm. Objem kufra bude 400 a po sklopení sedadiel takmer 1400 litrov.

foto: Škoda Auto