S danou informáciou prišiel japonský magazín Creative311. Tvrdí, že noví majitelia Toyoty Land Cruiser musia podpísať dodatok, v ktorom potvrdzujú, že vozidlo nepredajú. Nemalo by však ísť o doživotný zákaz predaja, hovorí sa o dobe 12 mesiacov po prevzatí auta. Ak tento zákaz porušia, Toyota im nepredá už žiadne ďalšie vozidlo. Automobilka však má pre tento krok viacero dôvodov. 

Veľký záujem 

V prvom rade chce Toyota zamedziť špekulantom v získaní profitu na novom Land Cruiseri. O novinku je totiž veľký záujem a len v domácom Japonsku dostala Toyota už viac než 22 000 predobjednávok. Automobilka tak chce zabrániť okamžitému predaju nového Land Cruiseru za účelom zisku. Zároveň sa snažia, aby bolo auto dostupné každému, kto o oň má reálny záujem, a preto obmedzili počet kusov na jedného zákazníka na jedno auto

Boja sa, že Land Cruiser skončí v zlých rukách

Toyota má podľa magazínu Creative311 vraj reálne obavy, že ich novinka skončí v zlých rukách. Dokonca tvrdia, že existuje riziko porušenia devízového zákona a v závislosti od miesta exportu, to môže viesť k veľkým problémom ohrozujúcich globálnu bezpečnosť.“ Toyota to síce nepovedala priamo, no zdá sa, že sa obávajú, že by ich nový Land Cruiser mohol skončiť v rukách teroristických skupín. Tie totiž vcelku s obľubou využívajú toto SUV spoločne s pickupom Toyota Hilux. To však rozhodne nie je reklama, o akú Toyota stojí, a tak noví majitelia Land Cruiseru musia okrem zákazu predaja tiež potvrdiť, že auto nebolo zakúpené za účelom exportu. Či to bude stačiť je nateraz otázne. 

Zdroj: motor1.com