Začiatkom minulého roka odštartovali projekt, v rámci ktorého expert na inovatívne technológie Ing. Miroslav Straka detailne popisuje vybrané funkcie vozidiel. Jednotlivé funkcie vysvetľuje v krátkych videách (VW TECH VIDEO), ktoré prináša kanál Volkswagen Slovensko na YouTube. V roku 2019 publikovali 6 videí. Vysvetľujú prvky, ako kľúč s diaľkovým ovládaním, bezkľúčové odomykanie a štartovanie, parkovacie asistenčné systémy, adaptívny tempomat ACC, vrátane protikolíznej funkcie Front Assist, asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu Lane Assist, ako aj asistenčný systému na monitorovanie mŕtvych uhlov vonkajších spätných zrkadiel Side Assist, vrátane funkcie asistenta pre vyparkovanie. Jednoducho mnohé systémy, ktoré väčšina vodičov Slovenska ešte len postupne spoznáva.

Nedávno pribudli dve nové videá. Popisujú najmodernejšie adaptívne svetlomety IQ. Light-LED Matrix a App-Connect – rozhranie na pripojenie smartfónu k vozidlu. 

Tento rok plánujú natočiť 10 ďalších videí, ktoré budú rozoberať univerzálne témy, ako asistenčný systém pre manévrovanie s prívesom Trailer Assist, asistent pre jazdu v dopravnej zápche Traffic Jam Assist, digitálny združený prístroj Active Info Display, Head-up displej a asistent pre nočné videnie, ako aj funkcie infotainmentu, napr. Bluetooth alebo ozvučovacie systémy Dynaudio a Beats.

Osobitnú pozornosť venujú online službám We Connect. V súvislosti so spustením predaja nového modelu ID.3 s elektrickým pohonom v tomto roku, importér pripraví aj osobitnú video-prezentáciu jeho špecifických funkcií. Pozitívnu odozvu zákazníkov a fanúšikov značky Volkswagen na túto novú formu komunikácie potvrdzujú aj dáta z vyhodnotenia sledovanosti. Zatiaľ vedie video o kľúči vozidla, na ktoré pripadá v období od januára do začiatku decembra 1900 hodín a takmer 63-tisíc zhliadnutí a predstavenie nového modelu Touareg (1400 hodín) s viac než 103-tisíc pozretiami. Tretiu priečku s vyše 950 hodinami sledovanosti uzatvára parkovací asistent so 62-tisíc zhliadnutiami v službe YouTube.

Dve najnovšie videá z tohto roku nájdete tu: