Volkswagen Golf ôsmej generácie disponuje viacerými výkonnými verziami. Okrem nesmrteľnej klasiky menom GTI (aj vo vyhotovení Clubsport) ponúka naftovú alternatívu GTD a plug-in hybrid GTE, špičkou ponuky je variant R s pohonom všetkých kolies. Modelový rad sa však pravdepodobne bude ďalej rozširovať.

Nemci momentálne lákajú na ďalšie športové vyhotovenie svojho ikonického kompaktu, ktoré v upútavke označili písmenami NFT. Táto skratka je známa zo sveta kryptomien. V tomto prípade však neznamená Non-Fungible Token, ale Notably Fast Transporter. Teda pozoruhodne rýchly transportér.

Strešný spojler pripomína Golf R

Wolfsburg avizuje premiéru tohto modelu na február, pričom nateraz zverejnil jedinú fotku. Tá okrem siluety hatchbacku ukazuje akurát výrazný strešný spojler pripomínajúci Golf R. Okrem toho sa zdá, že vrchná časť čelného skla je prelepená. Pozeráme sa teda na vozidlo, ktoré bude určené len na okruhy? To nateraz nevieme povedať s istotou.

Tak či onak, označenie NFT považujeme len za slovnú hračku výrobcu a nie skutočné meno. Reálne sú v hre tri verzie. Môže ísť o posilnenú štvorkolku Golf R Plus, špičkový variant s predným pohonom GTI TCR alebo vyhotovenie GTI Cup, ktoré magazín Car spomínal už v roku 2019. Na odhalenie identity novinky si musíme ešte niekoľko týždňov počkať.

Zdroj: Autoblog