Nedávno internetom prebehla správa, že Volvo už získalo list vlastníctva k odkúpeným pozemkom a nič mu preto nebráni v tom, aby v areáli začali stavebné práce. Keďže to nie je len o jednej montážnej hale, ale spolu s ňou vyrastie množstvo ďalších pridružených objektov, Volvo už začalo s prvým interným náborom ľudí.

Okrem zamestnancov majú šancu aj školáci hľadajúci prax

Volvo Cars chystá prvú fázu náboru, ktorý bude zahŕňať ľudí na vedúcich pozíciách a rôznych špecialistov do výroby. Konkrétne miesta majú byť oznámené tesne pred začiatkom výberového konania. Okrem toho majú zástupcovia automobilky v pláne osloviť aj miestne odborné školy, aby sa študenti mohli pripraviť buď na absolvovanie praxe v závode či rovno na prácu.

K spusteniu závodu, ktorý je naplánovaný na koniec roka 2026, je ešte samozrejme ešte ďaleko. Aj keď sa dnes hovorí o dvoch formách realizácie, s výrobnou kapacitou 250 alebo 500 tisíc vozidiel ročne, v oboch prípadoch bude potrebné zamestnať tisícky nových ľudí. So subdodávateľmi by sa mohlo konečné číslo priblížiť k 20 tisíc zamestnaných pracovníkov, čo bude pre východné Slovensko i Košický kraj obrovské plus.

zdroj: Pravda.sk