Pred približne 3 rokmi začínali sesterské trojičky VW e-up!, Škoda Citigo-e iV a Seat Mii Electric na úrovni zhruba 20 až 21 tisíc eur. To sa ale bavíme o triede mini áut. Sériový model ID.2 a z neho odvodený crossover by mali stáť o niečo vyššie, teda na úrovni Pola a T-Crossu a s cenou by sa mali zmestiť do 25 tisíc, respektíve 30 tisíc eur za základné verzie.

Povedzme si otvorene, bude to na súčasné pomery relatívne slušná ponuka, ak ju samozrejme koncern dodrží. Na konci produkcie e-up! končil na nemeckom trhu s cenovkou až okolo 27 tisíc eur, to len mimochodom, ak by ste nad spomínanou cenou ID.2 a ID.2 Cross chceli plakať.

Dve veľkosti batérie

Aby ste si o budúcom crossover urobili obrázok, koncern aktuálne predstavil prvú illustráciu. V zadnej časti si všimnete tri pozdĺžne dizajnové prvky a výrazný spojler, predné svetlá sa budú podobať na tie z ID.3.

Z technických detailov vieme len to, že auto vznikne na krátkej verzii modulárnej platformy MEB Entry a elektromotor s výkonom 225 koní bude poháňať len predné kolesá. K dispozícii by mali byť dve batérie, menšia s kapacitou 38 kWh a väčšia s 58 kWh. Tá druhá by mala chystanej novinke zabezpečiť dojazd 450 km a podľa dostupných zákulisných informácií zvládne nabíjanie výkonom 125 kW.

zdroj: Autocar