VW T-Roc 1.5 TSI má najvyšší index čistého vzduchu z benzínových a naftových áut

T-Roc s 1,5-litrovým TSI motorom má, podobne ako mnohé iné benzínové autá, najväčšie problémy s emisiami skleníkových plynov. Na pozitívnej strane sa znečisťujúce látky spravujú pomerne dobre, so 7,7 bodmi zo 10. To sú zatiaľ najlepšie výsledky v oblasti čistého vzduchu pre auto so spaľovacím motorom. Inštalovaný časticový filter pomáha efektívne znížiť emisie častíc po úprave výfukových plynov. Auto nie je vybavené žiadnou hybridnou pohonnou jednotkou. Spolieha sa iba na účinnosť benzinového motora. Kvôli priemerným hodnotám spotreby, T-Roc tesne nezískal 3-hviezdičkové hodnotenie so stredným skóre 49% a 2½ zelenými hviezdičkami. Podrobný report testovania VW T-Roc 1.5 TSI v prehľadom pdf formáte.

 

Úžasné výsledky VW T-Roc dokazujú, že emisie je možné minimalizovať aj v konvenčných autách. Výsledky Nissan Ariya, Renault Austral a VW T-Roc ukazujú technologický pokrok vo všetkých oblastiach v záujme spotrebiteľov aj životného prostredia.

Nissan Ariya dosahuje účinnosť od siete k výstupu batérie 91,6% - najvyššiu hodnotu, ktorú Green NCAP doteraz zmeral. To je dôležité, lebo znižuje množstvo strateného prúdu a náklady spotrebiteľov.

Nissan Ariya má najvyššiu účinnosť nabíjania

Predstavuje ďalšiu generáciu elektrických áut. Veľká batéria v dvojtonovom vozidle umožňuje jazdu na viac ako 500 km (WLTP), no dojazd sa za chladných podmienok (-7°C) a na diaľnici výrazne znižuje na 300 km. Green NCAP motivuje výrobcov, aby boli efektívnejší počas nabíjacieho procesu, aby k dispozícii pre celkové využitie ostávalo viac energie. V prípade modelu Ariya ponúka Nissan vozidlo, ktoré túto oblasť zaujímavo zlepšuje. Účinnosť nabíjania od siete k výstupu batérie je až 91,6% - najvyššiu hodnotu, ktorú Green NCAP doteraz zmeral. Nissan Ariya s istotou dosahuje priemerné skóre 96% a 5 zelených hviezdičiek.

Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200

SUV s hmotnosťou 1.600 kg. 400V hybridný systém zvyšuje energetickú účinnosť, predovšetkým v testoch pri rýchlostiach nižších ako na diaľnici. Renault Austral ťaží z plne hybridného pohonu, ktorý výrazne znižuje spotrebu v mestských a vidieckych podmienkach napriek svojej pomerne veľkej veľkosti. Emisie znečisťujúcich látok sú tiež spoľahlivo kontrolované, ale dodatočné úsilie o zvládnutie problémov so studeným štartom by prinášlo ešte vyššie skóre v čistote vzduchu. Vďaka priaznivým údajom o spotrebe paliva dosahuje lepšie skóre v indexe skleníkových plynov ako iné podobne veľké nehybridné SUV. S priemerným skóre 52 % získava Austral zaslúžené 3 zelené hviezdičky.