Alfa Romeo zatiaľ nie je spokojná s predajmi svojich modelov Giulia a Stelvio. Ani facelift im veľmi nepomohol a zákazníci sa o ne príliš netrhajú. Pod krídlami Stellantisu však musí zabrať a práve preto prišla tento rok posila v podobe crossoveru Tonale.

Ten mieri do mimoriadne obľúbeného segmentu mestských SUV a crossoverov, aspoň čiastočne tak môže pomôcť značke vrátiť sa na cestu profitu. A niet divu, že nadšenci značky v podstate okamžite začali s debatami o tom, či je nejaká šanca, aby vznikla ostrá verzia Quadrifoglio, ktorá je v ponuke pre Stelvio i Giuliu.

Bude záležať na zákazníkoch

Podľa britského Autoexpressu nie je Tonale Quadrifoglio prioritou. Teda to netvrdia kolegovia za kanálom, ale prezradil im to najvyšší šéf značky Jean-Philippe Imparato, ktorý ale zároveň pripúšťa, že niečo také sa úplne nedá vylúčiť. Rozhodujúcim aspektom bude ohlas a záujem zákazníkov o bežné verzie, inak povedané predajné čísla. Ak o Tonale záujem nebude, Quadrifoglio nepríde.

Aktuálne najvýkonnejšou verziou tak bude plug-in hybrid naladený na 202 kW (275 k), čo síce vyzerá skvelo na papieri, predpokladáme ale, že by nemalá časť záujemcov brala radšej model bez elektrifikácie napríklad kvôli nižšej hmotnosti. Háčik je akurát v tom, že niečo také nie je dosť dobre možné. Tonale je totiž prvým modelom značky podriadený elektrifikácii. Inak povedané, ak by Tonale Quadrifoglio skutočne dorazilo, bez elektromotora a batérií by to jednoducho nešlo. Dokonca je tu možnosť, že by išlo výlučne o elektromobil. Nechajme sa ale prekvapiť, Tonale sa najprv musí začať predávať.

zdroj: autoexpress.co.uk, ilustrácia: X-Tomi Design