Vlaňajšie víťazstvo v teste Autobildu potvrdil Vredestein tretím miestom v porovnaní zimných pneumatík pre čoraz populárnejší segment kompaktných SUV. To pred aktuálnou zimnou sezónou 2019/2020 realizoval nemecký magazín Auto motor und sport. Zimné pneumatiky holandskej značky Vredestein sú úspešné nielen v testoch, ale aj medzi motoristami. Ich predaj sa za posledný rok zvýšil o 10 %, čo je v porovnaní s 1-percentným rastom celého trhu so zimnými pneumatikami vynikajúci úspech. Wintrac Pro je dostupný v 52 rozmeroch v priemeroch od 17 až po 21 palcov.

Zimná pneumatika Vredestein Wintrac Pro patrí k špičkovej voľbe, čo potvrdili už dva nezávislé testy.

Sebaistý športovec

Vredestein Wintrac Pro v najnovšom teste bodoval priamymi, až športovými reakciami na riadenie s veľkými rezervami priľnavosti v mokrých a suchých zákrutách. Premiantom je v bezpečnom brzdení. Podrží vás aj na snehu, kde suverénne preukázal bezpečný výkon a dobrú trakciu.

Vredestein skončil v prvej trojke s najlepším možným hodnotením „veľmi dobrý“ a s minimálnym bodovým rozdielom, pričom za sebou nechal súperov zvučných svetových značiek. 

Auto motor und sport porovnával 11 zimných pneumatík s rozmermi 215/55 R17, pričom ich testoval na kompaktnom SUV s pohonom predných kolies – ide totiž o aktuálne najviac rastúci segment na európskych trhoch. Test mal dve fázy: drsná zima s ľadovými búrkami v severnom Fínsku preverila vlastnosti obutia v extrémnych podmienkach. Testovací tím sa potom presťahoval na sever Nemecka, kde sa po piatich disciplínach na snehu hodnotila každá pneumatika na mokre a suchu podľa dvanástich ďalších kritérií. Išlo najmä o brzdenie, aquaplaning, ovládateľnosť, ale napríklad aj hlučnosť. Test presne odzrkadľuje podmienky európskych zím, kedy sa niekoľko zasnežených dní zvyčajne strieda s obdobiami snehových brečiek, mokrých a potom suchých ciest. 

Jednoznačný triumf

Vlani Vredestein Wintrac Pro triumfoval v teste zimného obutia s rozmerom 245/45 R18. V porovnaní 10 konkurentov, ktoré robil nemecký Autobild, presvedčil príkladnými jazdnými vlastnosťami na mokrej aj zasneženej trati. Vredestein podľa hodnotenia vykazuje dynamicky vyváženú ovládateľnosť, precízne reakcie na pokyny volantu a krátke brzdné dráhy.