Aké produkty som na test použil?

Keďže ukázať rozdiely medzi nimi boli problematické už hneď po nanesení (kvapky odpudzovali takmer rovnako), výsledok po necelom roku sa fotil o to ťažšie. Budete mi musieť trocha veriť. Na priložených fotkách som sa snažil znázorniť ich správanie na čelnom skle počas hustého dažďa, ospravedlňte tak nižšiu kvalitu výsledných obrázkov. Ako to teda dopadlo? Ak si dobre spomínate, na spolujazdcovu stranu som dal 2 produkty, ktoré sa aplikujú nastriekaním pod tlakom, teda StarlineDenBraven.

To nie je všetko. Čelné sklo dostalo celkovo 4 produkty

Na vodičovu stranu putovali produkty, ktoré boli buď v tekutej forme (Turtle Wax) alebo tiež aplikovateľné striekaním, len nie z fľašky pod tlakom (Motip).

No a aký mám výsledok? Možno by to niekto čakal, jednoducho produkty, ktoré som striekal z nádoby pod tlakom, mi časom prestali na skle robiť kvapôčky vody a odpudzovať ju, ako sa im to darilo na začiatku.

Na fotke to nie je tak dobre vidieť, ale dá sa spozorovať, že približne od polovice skla smerom k pasažierovi už nevytvára voda toľko kvapôčiek, ako na vodičovej strane.

Prosto obyčajným nastriekaním a doleštením nedosiahnete až taký dlhotrvajúci efekt, ako pri posledných 2 produktoch. Pri Starline a DenBraven som mal dokonca pocit, že pôjde o tie isté výrobky, len o iných dodávateľov, okrem aplikácie by tomu zodpovedala aj výdrž produktov.

V takomto poradí som ich aplikoval na čelné sklo.

Po približne 5 tisíc najazdených km (áno, skutočne som najazdil aj na daily aute pomenej km) tak teda Starline a DenBraven už neplnili funkciu úplne ako v deň aplikácie. Naopak, Turtle Wax a aj Motip mi stále vytvárali pekné kvapôčky na čelnom skle a to už pri rýchlosti niečo nad 60 km/h (tu záleží aj na aerodynamike auta, modernejšie budú mať rýchlosť posunutú vyššie).

Čo z toho vyplýva? Ak si chcete priplatiť za dlhšiu výdrž, zvoľte jeden z dvoch spomínaných produktov. Starline aj DenBraven sa ľahšie aplikovali, ale ich výdrž je jednoducho slabšia. Keďže ani v cene nie je veľký rozdiel, určite po minutí prípravku v budúcnosti zainvestujem do Turtle Wax alebo Motip-u. A odpoveď z nadpisu? Fungujú ešte všetky, ale rozdiely sú viditeľné.