GM by sa predajom zbavil stratovej divízie. Naopak Francúzi by kúpou značky Opel získali know-how a technológie v oblasti elektromobilov.

„PSA Group a General Motors potvrdzujú, že skúmajú mnohé strategické možnosti s cieľom zlepšiť ziskovosť a výrobnú efektívnosť, vrátane potenciálnej akvizície Opel Vauxhall skupinou PSA. (Zatiaľ) nemôže byť zaručené, že príde k dohode,“ uvádza oficiálne stanovisko koncernu GM.


General Motors a PSA už dnes spolupracujú v niektorých oblastiach. Jednou z nich je vývoj SUV a MPV. V roku 2012 sa dokonca objavila správa, že obe automobilky plánujú fúziu. K spojeniu nikdy nedošlo. Vedenie GM dokonca v tej dobe predalo svoj podiel v PSA. Dnes však obe strany potvrdili, že skutočne rokujú o budúcnosti značky Opel. Európska divízia GM je totiž už šestnásty rok za sebou v červených číslach. Za tie roky je kumulovaná strata až 15 miliárd dolárov.


GM by sa predajom zbavil stratovej divízie. Naopak Francúzi by kúpou značky Opel získali know-how a technológie v oblasti elektromobilov. Vďaka silnejšej pozícii na trhu by mohli tlačiť aj viac na dodávateľov, a teda aj na cenu jednotlivých komponentov.


Zatiaľ vôbec nie je jasné, či PSA odkúpi Opel. Ak však dôjde k tomuto scenáru, tak PSA Group preskočí vo veľkosti Renault a bude druhým najväčším automobilovým výrobcom v Európe.


Zdroj: autonews