Nedávno som písal o tom, že Audi Sport pripravuje 6 nových modelov RS. Dnes už správy nie sú také radostné. Automobilka z Ingolstadtu totiž plánuje vyradiť zo svojej ponuky zopár modelov. 

Výkričník visel aj nad Audi A4

Volkswagen Group, pod ktorý patrí aj Audi, zažíva neľahké časy. Od škandálu Dieselgate sa to na nich valí z každej strany. Veľkú stratu financií koncernu však pocíti už aj Audi. Vyradenie niektorých modelov je z rovnakého dôvodu ako pri BMW. Ušetrenie financií. Prvým na zozname malo byť Audi A4. Podľa viacerých zdrojov prebiehala v Audi vášnivá diskusia, či sa A4 zbaviť. Finálne rozhodnutie však znelo, ponechať si A4, a ponechať ju na platforme MLB.

Audi A5

Avšak nie nad všetkými modelmi padlo rovnaké rozhodnutie. Damoklov meč údajne visí nad modelmi A5, A7 a A8. Audi A5 a A3 by sa mali presunúť na platformu MQB (tá používa priečne namontované motory). BMW radu 4 tak pravdepodobne príde o konkurenta v podobe Audi A5.  

Audi A9

A5 Sportback a A7 by mali splynúť do jedného 4-dverového modelu, postaveného na platforme MLB. Plánované Audi RS7 tak možno bude posledné svojho druhu. Ani Audi A8 pravdepodobne nečaká ružová budúcnosť. Náhradou by mal byť pripravovaný elektrický model A9, ktorý by sa mal stať aj novou vlajkovou loďou značky. Či sa Audi plánuje zbaviť aj ďalších modelov je zatiaľ otázne. 

Zdroj: bmwblog.com