Automobilka Land Rover je všeobecne známa, že svoje vozidlá posiela do tých najťažšie dostupných destinácií. Od dôb legendárneho Defenderu sa s týmito vozidlami stretneme snáď na všetkých kontinentoch v rôznych humanitárnych akciách.

Land Rover podporuje Červený kríž už od roku 1954 a dodal im viac ako 120 kusov vozidiel.

Pre jednoduchšiu prácu záchranárov predstavila automobilka na autosalóne v Ženeve takzvaný „Project Hero“, teda projekt Hrdina. Pre Rakúsky Červený kríž pripravili upravený Land Rover Discovery, ktorému pridali niekoľko špecifických čŕt.

Lietajúci dron má aj termovíznu kameru.

Land Rover podporuje Červený kríž už od roku 1954 a dodal im viac ako 120 kusov vozidiel. Upravený Discovery však nesie jedno prvenstvo. Na streche má totiž umiestneného drona, ktorý dokáže pristávať na vozidle aj počas jazdy.

Umožňujú to magnety, ktoré sú umiestnené v streche aj v malom drone. Vďaka tomuto pomocníkovi už nebudú záchranári odsúdení na peší prieskum nehostinných miest. Dron využíva tiež infračervenú kameru a je tak použiteľný aj v noci. Maximálna rýchlosť dronu je takmer 54 km/h.

Na palube nájdeme mnoho komunikačných nástrojov.

Čo sa týka vozidla, pod kapotou pracuje vznetový motor 3.0 TD6 s maximálnym výkonom 190 kW (258 k) a krútiacim momentom 600 Nm. V batožinovom priestore nájdeme špeciálnu pracovnú plochu, ktorá sa dá vysunúť a umožniť tak pracovať aj nad priestorom mimo vozidla.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Automobil má tiež niekoľko LED svetiel navyše, napájacie body na elektrinu alebo špeciálne rádio s rozšíreným pásmom na komunikáciu s dispečingom. Project Hero bude zatiaľ použitý v rakúskom stredisku červeného kríža od júna 2017 do júna 2018. Jeho nasadenie sa však očakáva v niektorých misiách v priebehu tohto roka.