Luxusnú limuzínu si Mercedes-Benz drží a vyrába v domovskom Sindelfingene. Práve tu mali oslavu príležitosti výroby polmiliónteho vozidla. Oslavy sa zúčastnili riaditeľ továrne či vedúci výroby luxusnej triedy S.

Mercedes-Benz začal aktuálnu triedu S W222 vyrábať už v roku 2013. Nástupca v podobe generácie W223 je skoro za dverami a netrpezlivo naň čakáme. A ako sme pri Mercedese zvyknutí a čo sa od Mercedesu očakáva, opäť by to mal byť trendseter, ktorý prinesie najmodernejšie technológie. Tak to bolo aj v prípade generácie W222 a mnohých predtým.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Stupeň digitalizácie prišiel aj do tejto továrne, a tak zamestnancom pomáhajú digitálne obrazovky. Okrem toho, každé vozidlo je monitorované a zákazník tak má prehľad aj o tom, v akom štádiu sa jeho nové eSko nachádza. Prvotný predchodca, model 220 z roku 1951, odštartoval triedu luxusných modelov od Mercedesu, odvtedy značka na celom svete predala približne 4 milióny vozidiel triedy S. A tá aktuálna má na tom podiel viac ako pol milióna (keďže sa stále vyrába). A aj keď ide o stále veľmi moderné a luxusné auto, verím, že nie sme jediní, kto s napätím očakáva premiéru novej generácie, ktorú by mali predstaviť budúci rok. 

Zdroj foto: Mercedes-Benz