Nemenovaný zberateľ Ferrari, ktorý je súčasťou vnútorného kruhu talianskej automobilky, tvrdí, že chystajú nové superauto s výkonom presahujúcim 1000 koní. A aby toho nebolo málo, vraj má dostať motor V12 a meno Testarossa. Z rôznych zdrojov prichádzajú správy, že táto informácia mala byť spomenutá na večeri spomínaného zberateľa s predstaviteľmi Ferrari. Páni v Maranelle dobre vedia, že Testarossa je jedna z najväčších legiend, akú kedy produkovali, a mnohí by si ju v modernej forme nepochybne želali vidieť znova.

Monza SP1 a SP2

V12 na vzostupe?

V septembri minulého roka predstavili modely Monza SP1 a SP2, ktoré dostali motor V12 z Ferrari 812 Superfast. Pre Monzu však V12-tku naladili na 596 kW (810 k), čím sa stala najsilnejším spaľovákom, aký kedy automobilka z Maranella vyrobila. SP1 a SP2 sú inšpirované modelmi Ferrari z 50. rokov minulého storočia, medzi ktoré patrí aj 250 Testa Rossa. Auto postavili s jediným cieľom. Zvíťaziť v najprestížnejších pretekoch sveta, 24h Le Mans. Ferrari sa to s týmto modelom podarilo hneď štyrikrát. Tento legendárny skvost sa v roku 2014 predal za zhruba 35 mil. eur. 

250 Testa Rossa

Či sa objaví model, ktorý ponesie dnes už legendárne meno, vie zatiaľ asi len hŕstka vyvolených. Asi každý fanúšik Ferrari je za. Každopádne by muselo ísť o výnimočné auto, aby si zaslúžilo niesť meno, ktoré vzbudzuje rešpekt, Testarossa. 

Zdroj: carbuzz.com