Napriek tomu je systém stále minimálne niekoľko mesiacov vzdialený od finálnej verzie. Zdá sa však, že sú na dobrej ceste. Tesla pri svojom systéme vymenila radarové senzory za kamerový systém, ktorý nazývajú Tesla Vision a dokonca získali najvyššie bezpečnostné hodnotenie od IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Napriek tomu sa vývoj v posledných týždňoch trochu spomalil. V októbri minulého roka spustili prvú beta verziu svojho autonómneho riadenia, ktorú v marci 2021 nahradila verzia V8.2. Tá priniesla niekoľko vylepšení, ale posledné týždne sa už čaká na novú verziu s označením V9. Tá však so sebou nesie typické Muskove sľuby. 

Musk priznal, že je to ťažšie než čakal

Elonove vyjadrenia sú často až príliš optimistické a inak to nebolo ani v prípade spomenutej verzie V9. Podľa prvotných Muskových tweetov mala byť predstavená už v júni. Neskôr tvrdil, že sa tak stane 2. júla, no a po vypršaní aj tohto dátumu napísal, že V9 príde o dva týždne. To spustilo vlnu nevôle a najmä žartov zo strany verejnosti na Muskové vyjadrenia. Jeden z majiteľov Tesly Model 3 si dokonca premenoval v systéme auta svoje vozidlo na „Two Weeks“, teda dva týždne, čím odkazoval na Muskov výrok ohľadom beta verzie V9. Ten na to zareagoval a priznal, že autonómne riadenie je tvrdý oriešok, nakoľko si vyžaduje riešenie umelej inteligencie, ktorá však pracuje v reálnom svete. Taktiež dodal, že nečakal, že to bude také náročné a že nič nemá toľko stupňov voľnosti ako samotná realita. 

Pár dní na to však Musk potvrdil, že najnovšia beta verzia autonómneho riadenia Tesla s označením V9 bude predstavená už tento víkend v sobotu, teda 10.7. (v čase písania článku ešte daná verzia nevyšla), avšak upozornil, že ide stále len o beta verziu. Kedy však príde finálna verzia plne autonómneho systému riadenia je nateraz neznáme. Kľudne môže byť ešte mesiace ďaleko. 

Zdroj: insideevs.com