Spoločnosť Sony Pictures nedávno potvrdila prípravu filmu, o ktorom sa dlhé mesiace len nesmelo špekulovalo. Film Gran Turismo sa skutočne stane realitou a podľa všetkého je nakrúcanie v pokročilej fáze. Sony totiž odhalilo prvé zábery z filmu i nakrúcania, ktoré rovno odhaľujú adrenalínovú akciu na pretekárskej trati.

Zaujímavé vizuálne efekty boli možné vďaka novej technológii od Sony, ktorá umožnila umiestniť kamery IMAX aj do veľmi stiesnených priestorov, vrátane kokpitov pretekárskych prototypov. Na produkcii sa podieľa tiež profesionálny jazdec Mauro Calo, ktorý je expertom na automobilové videá a je známy svojou prácou na veľkorozpočtových filmových trhákoch. 

Hviezdne herecké obsadenie

Nebude to však len o skvelých efektoch a akčných záberoch, v prvom rade ide totiž o inšpiratívny príbeh. Film je založený na živote a kariére Janna Mardenborougha, víťaza GT Academy z roku 2011, teda súťaže, ktorej cieľom bolo vytvoriť profesionálnych pretekárov z hráčov hry Gran Turismo. Mardenborough sa vďaka tomu stal vo veku len 19 rokov továrenským pilotom Nissanu

Okrem toho sa však môžeme tešiť aj na pozoruhodné herecké obsadenie. Asi najzvučnejším menom je Orlando Bloom, no vo filme uvidíme tiež Archieho Madekwea, ktorý si zahrá Janna Mardenborougha, hviezdu Stranger Things Davida Harboura, Djimona Hounsoua, či Geri Halliwell, bývalú členku skupiny Spice Girls, ktorú mnohí poznajú tiež ako manželku šéfa tímu Red Bull Racing F1, Christiana Hornera. 

Film Gran Turismo vyzerá na prvých záberoch úchvatne a sľubuje adrenalínovú akciu, tak budeme dúfať, že očakávania nebudú vyššie ako kvalita samotnej snímky.

Zdroj: Sony Pictures