Na prelome februára a marca plánuje Fisker odhaliť v Barcelone európskemu publiku sériovú verziu svojho elektrického SUV Ocean. Montovať sa má od novembra v rakúskej fabrike Magna Steyr. Popritom firma dánskeho dizajnéra chystá superšport a tiež dostupný mestský elektromobil. O ňom zverejnila prvé oficiálne informácie v týchto dňoch.

Vozidlo si možno rezervovať za 250 dolárov

Základ portfólia bude tvoriť model Pear, čo v preklade znamená hruška. Jeho meno je v skutočnosti skratkou slov Personal Electric Automotive Revolution. Henrik Fisker teda verí, že týmto vozidlom sa mu podarí medzi osobnými autami spustiť elektrickú revolúciu. Kľúčom k úspechu v tomto smere je najmä cena.

Fisker Pear si možno aktuálne rezervovať za poplatok 250 dolárov (220 eur). Elektromobil sa ale realitou stane až v roku 2024. Na domácom americkom trhu má stáť 29 900 dolárov, čo je v prepočte podľa aktuálneho kurzu necelých 26 400 eur. Samozrejme, v priebehu dvoch rokov sa cena môže výrazne zmeniť.

Ľudia si môžu tento Fisker rezervovať bez toho, že by o ňom vedeli konkrétne detaily. V tlačovej správe firma hovorí o približne 4,5-metrovej dĺžke, šikovných odkladacích priestoroch a mieste pre piatich pasažierov. Spomína tiež viacero doteraz nepoužitých riešení. Elektrické auto má byť agilné a prispôsobené mestskému životu.

Výrobu bude mať pod palcom Foxconn

Pear nebude na rozdiel od SUV Ocean produktom rakúskej fabriky, jeho montáž plánuje Fisker namiesto toho zveriť taiwanskému technologickému gigantovi Foxconn. Malý elektromobil by teda teoreticky mohol využiť jeho platformu. Zatiaľ to však nie je isté, o technickej stránke nie sú známe žiadne informácie.

Najlacnejší produkt značky Fisker bude vznikať v bývalom závode koncernu GM v štáte Ohio. Objem výroby má byť oproti SUV vyšší, firma chce montovať aspoň 250-tisíc vozidiel ročne. O značnú časť očakávaného dopytu by sa mala postarať Európa. Momentálne nie je jasné, kedy sa do nej Fisker Pear dostane.

Zdroj: Fisker, Autocar