Reštart značky Fisker, výrobcu jedného z prvých plug-in hybridov vôbec, započalo SUV Ocean. V priebehu jari dorazilo aj na prvé európske trhy. Pre americkú firmu nesúcu priezvisko slávneho dánskeho dizajnéra však ide len o začiatok, okrem toho chystá štvordverový kabriolet Ronin a tiež malý mestský hatchback Pear. O druhom menovanom teraz prezradil nové detaily.

Už skôr sme sa dozvedeli, že označenie vozidla je skratkou slov Personal Electric Automotive Revoution. Taktiež sa hovorilo o trhovom štarte v roku 2024 a základnej cene necelých 30-tisíc dolárov. Fisker Pear by tak mal patriť k najlacnejším elektromobilom na trhu, na čom majú podiel nízke náklady vychádzajúce z architektúry prispôsobenej na rýchlu a jednoduchú výrobu.

Štvrť milióna exemplárov ročne

Táto plošina nebude vyvinutá výhradne pre nový hatchback, postupne na nej majú vzniknúť tri rôzne vozidlá. Pear bude prvým z nich. Jeho montáž plánuje Fisker zveriť externej firme, definitívne ho bude vyrábať taiwanská spoločnosť Foxconn. Aktuálne dokončila prevzatie fabriky Lordstown v USA. Firmy rátajú s tým, že ročný objem presiahne štvrť milióna exemplárov.

Popri ohlásení miesta produkcie zverejnil Fisker novú vizualizáciu vozidla. Je z nej evidentné, že dizajnom v prednej časti nadviaže na typ Ocean. Na obrázku vidieť masívne blatníky či netradične tvarovaný predný stĺpik. Evidentná je tiež absencia spätných zrkadiel nahradených kamerami. Automobilka uvádza, že presklenie kabíny sa inšpirovalo vetroňmi. O technickej stránke chystanej novinky zatiaľ nevieme nič bližšie.

Zdroj: Fisker