Henrik Fisker nedávno uviedol na európske trhy elektrické SUV Ocean. Ide o prvý sériový produkt znovuzrodenej značky, ktorý má v roku 2024 nasledovať mestský hatchback Pear. Americká firma však chystá aj čosi exkluzívnejšie. Prvé indície zverejnila v druhej polovici januára, v týchto dňoch sme sa dozvedeli prvé komplexnejšie detaily. Vrátane modelového označenia Ronin.

Začiatkom roka hovoril Fisker o založení nového segmentu, pričom publikovaný obrázok naznačoval prítomnosť skladacej strechy. Dnes je otvorená koncepcia definitívne potvrdená. Ronin však nebude klasický kabriolet, dostane totiž dva páry dverí. Tie zadné budú podstatne menšie. Je pritom viac-menej isté, že sa budú otvárať proti smeru jazdy.

Interiér pripravovaného modelu bude štvormiestny, okrem sedadiel v ňom môžeme vidieť volant a veľké displeje na palubnej doske. Dizajnom elektromobil evokuje superšporty. Má masívne blatníky a veľké kolesá, nízku siluetu a ostré tvary prednej časti. Na oboch koncoch karosérie sa evidentne budú nachádzať originálne diódové svetlá.

Dojazdom má prekonať elitu segmentu

Nový štvordverový kabriolet má mať podľa vyhlásenia automobilky rekordný dojazd na jedno nabitie. Vzhľadom na parametre dnešnej elity elektrického segmentu možno očakávať, že to bude minimálne 800 kilometrov. Fisker Ronin má pritom využívať batérie integrované do svojej základnej konštrukcie.

Žiadne konkrétnejšie parametre v súčasnosti nepoznáme, no pravdepodobne sa ich budeme dozvedať postupne. Premiéru otvoreného elektromobilu plánuje Henrik Fisker na august budúceho roka. Sériová produkcia sa má začať v druhej polovici roka 2024, zatiaľ nie je jasné, kde by mala prebiehať.

Zdroj: Fisker, Electrek