Napriek špionážnym fotkám chystaného faceliftu Elantry vieme toho v tejto chvíli len veľmi málo. To však nebránilo grafikom z Kolesa.ru pripraviť opäť veľmi dôveryhodne pôsobiace ilustrácie možnej podoby modernizovaného auta. Pri svojich návrhoch väčšinou vychádzajú zo súčasného štylistického smeru značky a tentoraz sa opreli aj o novú Konu, ktorú automobilka predstavila len pred pár dňami. 

Výrazne zmenená predná maska

Zmenou prešla najmä predná maska. Do očí udrie veľká mriežka chladiča inšpirovaná minivanom Staria, ale tiež dlhý pás LED, ktorý sa tiahne celou prednou časťou práve po vzore novej Kony, no disponuje nim aj spomenutý minivan. Neviem ako vám, no mne daný dizajn pomerne dosť pripomína fiktívnu postavičku „Mrazoňa“ z filmu Rodinka úžasných a v porovnaní so súčasným vzhľadom Elantry by to bol podľa mňa krok späť. Render ukazuje aj pozmenené hlavné svetlomety, ktoré sú integrované do mriežky a v porovnaní so súčasným modelom majú nielen nový tvar, ale aj veľkosť.

V zadnej časti vozidla to už také rodeo nie je a autor obrázkov „doprial“ Elantre len mierne prepracované zadné svetlá a drobné úpravy spodnej časti nárazníka. Ide o ďalšie podarené ilustrácie, ktoré pomerne vierohodne ukazujú, ako by mohla modernizovaná Elantra vyzerať. Po predstavení novej Kony, modelu Staria či Grandeur sa zdá, že Hyundai našiel svoj nový dizajnový jazyk a svetelný podpis práve v podobe predného LED pásu a s veľkou pravdepodobnosťou ho postupne implementuje aj do ostatných modelov. Avšak ako sa hovorí, „sto ľudí, sto chutí“, všetkým sa to pačiť nemusí.

Zdroj: Kolesa.ru