Prehľadnosť

Do menu konfigurátora sa bohužiaľ nedostanete priamo cez hlavnú stránku Opel. To je škoda. Máte prístup len ku katalógom a cenníkom. Ak chcete konfigurovať, musíte si najprv vybrať konkrétne auto a až tak následne si na hornej lište konfigurátor.

Keď už ste v menu konfigurátora, môžete si ešte v ľavom hornom rohu zvoliť v rámci modelu iný variant karosérie, avšak nedá sa zvoliť iný Opel. Začína sa klasicky, výberom motora a prevodovky. Následne línia výbavy. Keď vyberiete niektorý pohon, iný už k dispozícii nie je a je pri ňom otáznik, ktorý vám vysvetlí o nemožnosti voľby. To je skvelé.

Rýchlosť odozvy

Potom prejdete na dizajn, kde máte k dispozícii obrázok auta z rôznych uhlov, ale môžete zvoliť aj 360-stupňovú kameru, čo je z hľadiska grafiky perfektné. Niekoľkokrát sa mi však stalo, že konfigurátor „zblbol“ a nedal k dispozícii na výber iné motory alebo výbavu, taktiež po zvolení ste museli čakať dlhšie, ako je bežné.

Farby si zvolíte jednoducho, rovnako hneď pod tým sú poťahy a nižšie kolesá, jednoducho všetky časti dizajnu pod jednou strechou. Ďalším krokom sa dostanete do príplatkových prvkov, ktoré sú rozdelené na exteriér, interiér, bezpečnosť a podobne. Výber každej položky je však spomalený.

Vynútené kombinácie

Ak si pôjdete vybrať položku, ktorá sa nekombinuje s inou, nebudete mať žiadne upozornenie. Jednoducho tú prvú vám konfigurátor vymaže a odráta. Aspoň nejaký oznam by však nezaškodil. Ak už sa daná vec nedá kúpiť, jej text je šedý.

Nakoniec máte k dispozícii celý výpis výbavy, ktorú ste si naklikali, je tu aj PDF vašej výbavy alebo kontakt na predajcu. Cenník však na tomto mieste chýba. Ak to mám zhrnúť, dlhšia doba odozvy, ale aj žiadne upozornenie na vyhodenie výbavy po zvolení inej odsúvajú konfigurátor zbytočne nižšie v hodnotení. A to je graficky naozaj na úrovni.

Celkové hodnotenie slovenského online konfigurátora Opel: 7/10

Asi by som zapracoval aj na slovenskom jazyku, nie je to totiž jediné miesto v konfigurátore.