Na začiatku roka šéf výskumu Marcus Schafer potvrdil, že značka má príliš rozsiahlu štruktúru kabrioletov a tie súperia o rovnakých klientov. Práve zlúčením dvoch tried, C a E kabrio a kupé do jednej s názvom CLE by malo ušetriť peniaze za vývoj a pritom neprísť o nových záujemcov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Rozdielny dizajn

Značka tiež potvrdila, že upevnenie pozície v tomto segmente je pre prestíž výrobcu dôležité a tak neplánujú ich výrobu ukončiť bez nástupcu. Dizajn však môže byť diametrálne odlišný, napríklad ako zvolilo BMW pri novej 3ke a 4ke.

Najprv však musí prísť nový roadster SL, ktorý sa očakáva už tento rok. Ak by aj novinka v podobe triedy CLE prišla, mali by sme spoznať aj najvýkonnejší model AMG 63, ktorý by mal mať už len štvorvalcový zážihový dvojliter s pomocou elektromotora.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Čo si o podobnej transformácii myslíte vy? Pôjde o zjednodušenie alebo naopak ešte väčší „guláš“ medzi novými modelmi Mercedesu? Mám tak trocha obavy, že ako prišli s novou nomenklatúrou a rozdelením, napríklad z GLK je GLC, z GL je GLS ako príbuznosť k danej triede, tak s týmto by naopak zamotali hlavu.

Zdroj: autoexpress.co.uk