Kabína nového Nissanu Quashqai je plne prepojená s mobilným telefónom či inými smart zariadeniami. Pokročilé technológie Nissan Intelligent Mobility sú vodičovi na dosah ruky a ponúkajú pohodlné a praktické používanie inteligentných funkcií. K dispozícii je tiež chytrá aplikácia pre smartfóny NissanConnect, ktorá umožňuje monitorovanie auta spolu s funkciami ako diaľkové spúšťanie svetiel a klaksónu, zamykanie a odomykanie dverí a sledovanie informácii o stave vozidla. Quashqai ako prvý medzi modelmi Nissan ponúka pohodlné bezdrôtové nabíjanie pre smartfóny s výkonom až 15 W a stredovú konzolu s portami USB-A, USB-C. 

K dispozícii až 3 displeje

K dispozícii sú až 3 nové displeje a to plne digitálny 12,3-palcový TFT displej s vysokým rozlíšením a dotykovým ovládaním na volante, na pozadí ktorého je pridaná tradičná textúra brúseného skla. Ďalší 9-palcový displej s vyšším rozlíšením ponúka množstvo zábavných funkcií spolu s navigáciou a kompatibilitou so zariadeniami iOS a Android. A nakoniec inovatívny 10,8-palcový Head-Up displej, ktorý poskytuje najväčšiu veľkosť obrazu v segmente. Kľúčové informácie ako navigácia, asistencia vodiča a informácie o ceste sú premietnuté na čelné sklo v zornom poli vodiča.

Nissan Qashqai 2021

Novinkou sú tiež použité úplne nové materiály a novo prepracované sedadlá, ktoré v najvyššej výbave ponúkajú masážnu a pamäťovú funkciu. Nechýba tiež nové ambientné osvetlenie. Mimoriadna pozornosť bola venovaná ergonomickej a estetickej kvalite tlačidiel a ovládacích prvkov s hmatovým pocitom. Pozornosť si zaslúži nový, inteligentný volič automatickej prevodovky, verzie s pohonom oboch náprav majú prepínač režimu jazdy v štýle matného chrómového olemovania. 

Ešte praktickejší

Nový Qashqai prichádza s väčším rázvorom náprav spolu so zväčšením vonkajších rozmerov a vnútorného priestoru pre posádku. Priestor pre kolená pasažierov na zadných sedadlách tak narástol o 28 mm, rovnako narástol aj priestor medzi vodičom a spolujazdcom. Vďaka zväčšeniu vonkajších rozmerov narástol aj priestor nad hlavou o 15 mm. Batožinový priestor narástol o viac ako 50 litrov v porovnaní s predchádzajúcou generáciou a ponúka elektrické otváranie dverí. Nissan tiež myslel na odkladacie priestory v bočnej časti batožinového priestoru či dvojitej podlahe. Prepracované boli tiež odkladacie priestory v kabíne vozidla, držiaky na nápoje v stredovej časti sú posunuté ďalej od seba s cieľom jednoduchšej manipulácie s malými pohármi a priestory vo dverách pojmú až 1,5 litrové fľaše. 

Zdroj: Nissan

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov