Asi najväčšia zmena by mala byť v tom, že nová ostrá Corolla s písmenami GR v názve má byť tentoraz dostupná po celom svete. S jej odhaľovaním v každom prípade začalo severoamerické zastúpenie Toyoty na Instagrame, akurát si to spočiatku skoro nikto nevšimol.

Tamojšie vedenie zverejnilo pred nejakou dobou obrázok interiéru štandardnej Corolly modelového roka 2022 a až zhruba po mesiaci priaznivci značky prišli na to, že na fotke je nielen pár vtipných číselných a textových odkazov na chystanú verziu GR, ale i samotné auto.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Tri valce, 272 koní a 4x4

Aby ste boli v obraze: na prístrojovom paneli svieti dodatočne pridaný nápis G:16, ktorý je pochopiteľne odkazom na preplňovaný trojvalec G16E-GTS s objemom 1,6 litra. A na displeji automatickej klimatizácie sú čísla 268, čo je zase oslí mostík k výkonu 268 hp japonskej verzie uvedenej pohonnej jednotky (v prepočte ide o 272 koní, zatiaľ čo európsky GR Yaris má kvôli emisiám mierne znížený výkon na 261 koní).

Asi najhoršie viditeľný je nápis na ceste zobrazenej displejom navigačného systému, ktorá má názov GR Four (systém 4x4 v Yarise), ak sa však pozorne pozriete vpravo od pravého vonkajšieho spätného zrkadla, uvidíte v diaľke i kamuflovanú Toyotu GR Corolla.

Že nešlo o náhodu a už vôbec nie o žart, dokázala Toyota USA ďalšou, pred pár dňami zverejnenou fotografiou. Na nej má byť zdanlivo ústrednou „postavou“ opäť hatchback modelového roka 2022 vo svetlomodrom laku, za kontajnerom v tieni sa ale opäť ukrýva GR Corolla s nápisom GR Four na dverách.

Môžete samozrejme namietať, že opakovaný vtip už nie je vtip, tentokrát však už jeden nepotrebuje lupu, aby si druhé auto všimol a pochopil, že tu máme ďalšiu obrazovú návnadu na chystanú novinku. Kedy bude predstavená oficiálne a bez maskovania? To keby sme tušili... Hovorí sa o najbližších mesiacoch, pričom GR Corolla sa má postaviť Honde Civic Type-R, Golfu GTI a so štvorkolkou možno i Golfu R. Až na to, že do tejto chvíle nikto formálne nepotvrdil, že by nová rýchla Toyota mala byť dostupná i v Európe. Tak držte palce.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

zdroj: Toyota USA