Mitsubishi ASX bolo skutočným nezmarom a ako sa občas s nadhľadom hovorilo, jediný youngtimer, ktorý si ešte môžete kúpiť ako nový. Vyrábal sa od roku 2010 a v ponuke vydržal neuveriteľných jedenásť rokov len s niekoľkými modernizáciami. Jeho púť definitívne skončila koncom minulého roka a my máte tak trochu chuť držať za neho minútu ticha.

Súčasné ASX bolo jedno z najstarších áut na trhu. Definitívne sa odporúčalo na konci roka 2021.

Ale dosť bolo sentimentu, poďme sa radšej pozrieť na to, čo bude. Automobilka totiž práve oznámila, že začiatkom budúceho roka dorazí nástupca. Druhá generácia opäť ponesie označenie ASX, bude postavená na aktuálnej aliančnej platforme CMF-B, ktorú dnes využíva najnovší Renault Clio, crossover Captur, Arkana i Nissan Juke a bude sa vyrábať v španielskej továrni Renaultu v meste Valladolid. Detailné informácie o motoroch nám Mitsubishi zatiaľ neprezradilo, vďaka oficiálnej tlačovej správe ale vieme, že novinka dostane hybridné a plug-in hybridné pohonné ústrojenstvo.

Hybridná technika Captura

Pohon Mitsubishi ASX bude s najväčšou pravdepodobnosťou bez väčších zmien prevzatý z Renaultu Captur E-Tech a všetky verzie by mali mať pohon predných kolies, pretože 4x4 v tomto segmente neponúka ani Renault. Hádame, že pod kapotou sa objaví atmosférický zážihový štvorvalec 1.6 s elektromotorom s kombinovaným výkonom 145 a 160 koní. 

Veľkou neznámou je zatiaľ dizajn, aj keď Mitsubishi súbežne s tlačovou správou zverejnilo prvú počítačovú ilustráciu, ktorá predsa len niečo naznačuje. 

zdroj: Mitsubishi