Prvýkrát sa začalo o možnom príchode Hyundai Kona N hovoriť už v máji 2018, no všetko to bolo ešte v rovine špekulácií. Dnes už je takmer isté, že nové N-ko uvidíme aj v balení modelu Kona. Ten tak okrem klasickej, hybridnej a elektrickej verzie bude ponúkať už aj športový variant s písmenom N.

Športové prvky polep neschoval

Nové špionážne fotky zachytili Konu N pri najslávnejšej trati sveta, Nürburgringu. Polep odhalil predné denné svetlá a novú mriežku chladiča, ktorá tvarom jemne pripomína ten z novej Sonaty. Na aute sa okrem toho vynímajú športovejšie disky kolies, zadný spojler či dve veľké koncovky výfuku, ktoré na prvý pohľad naznačujú športový charakter auta. V testovanej verzii sa vnútri dokonca nachádza ochranná klietka a športové sedačky Recaro. Aj keď sa v sériovej verzii s najväčšou pravdepodobnosťou neobjavia, použitie sedačiek tejto značky je veľmi zaujímavé vzhľadom na fakt, že v modeli i30 N Project C použil Hyundai sedačky od Sabeltu, ktoré im spoločnosť vyrobila špeciálne pre tento model.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Nič nie je potvrdené, no hovorí sa, že srdcom Kony N by mal byť preplňovaný 2-liter s výkonom 275 koní, teda ako u i30 N Performance. Motor by mal zároveň spolupracovať s 8-stupňovou automatickou prevodovkou DCT, ktorá mala premiéru len pred pár mesiacmi v modeli Veloster N (americký ekvivalent i30 N). Krútiaci moment by sa mal prenášať na všetky kolesá a k dispozícii by vraj mal byť aj 6-stupňový manuál.

Predstavenie Hyundaiu Kona N by zároveň malo ísť ruka v ruke s odhalením vynovenej klasickej Kony, pričom sa očakáva, že veľkého predstavenia by sme sa mohli dočkať ešte tento rok (2020).  

Zdroj, foto: motor1.com