Zatiaľ všetky „vyššie položené“ modely Volvo, či už SUV alebo crossovery, mali označenie XC. Začalo sa to prvou XC70 a pokračovalo ďalej. Volvo C40 Recharge tak bude prvým modelom, ktorý toto pravidlo poruší.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Páči alebo nepáči?

Pamätáte sa na model C30? Svojho času si pamätám na reklamy, kde ho prezentovali ako auto, ktoré sa vám buď páči, alebo nepáči. Nič medzi. Ja som patril do prvej kategórie, obzvlášť s paketom R-Design. Avšak C40 bude úplne inde, tiež mieri do mestských ulíc, avšak už s oplastovanou a vyvýšenou karosériou.

Prvou novinkou v prípade C40 Recharge je to, že bude k dispozícii len ako elektromobil.  Je to tiež prvé Volvo postavené na platforme CMA. Predná časť je štylistickým znakom najnovších áut zo Švédska, tam nič nové nenájdeme. Svetlá s denným svietením v tvare „klasického“ položeného písmena T majú technológiou s jednotlivými pixelmi, zdrojom je samozrejme LED.

V interiéri je ďalšia zaujímavosť. Tak, ako Volvo v niektorých modeloch ponúka napríklad vlnu, tak v tomto prípade to bude interiér bez kože. Časom by o kožený interiér mali prísť všetky elektrické modely od Volva. Na pohon majú slúžiť dva elektromotory, jeden na prednej a jeden na zadnej náprave. Presný výkon zatiaľ nešpecifikovali v priloženej tlačovej správe, avšak vieme kapacitu akumulátora. Tá je 78 kWh a na 80 % by ste ju mali nabiť za 40 minút, samozrejme cez DC nabíjanie. Dojazd podľa WLTP by mal dosiahnuť 420 km.

Poslednou novinkou bude fakt, že Volvo C40 Recharge bude k dispozícii iba online. Neviem presne, čo tým Volvo myslelo a či k predajcom skutočne nepošle žiadne kúsky na predvádzacie jazdy, teda ani k nám do redakcie. Avšak to uvidíme časom, veľa informácií sa totiž vo svete automotive časom zmení.

Zdroj: Volvo

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov