Úvodné informácie berte pre istotu s rezervou. Nie tú o chystanej športovej verzii so staronovým názvom XPower používaným ešte v časoch, keď bolo MG britské. Tento model podľa všetkého skutočne vzniká a s veľkou pravdepodobnosťou bude mať spolu s elektrickým roadserom Cyberster premiéru v rámci Festivalu rýchlosti v Goodwoode (teda v termíne od 13. do 16. júla). Bez záruky je ale zatiaľ ten výkon a koncepcia.

Ako prvá s týmito informáciami vyrukovala stránka Driving Electric, dcérsky web britského Auto Expressu, momentálne ich ale už potvrdil i Autocar a ďalšie médiá.

Všetci tvrdia, že ostré MG4 dostane len jeden elektromotor s výkonom až 435 koní a maximálnym krútiacim momentom, ktorý bude namontovaný tak ako v prípade štandardného modelu medzi kolesami zadnej nápravy.

Z uniknutej (a oficiálne zatiaľ nepotvrdenej) dokumentácie vyplýva, že auto by malo byť schopné zrýchliť z miesta na stovku za 3,8 sekundy, jeho maximálna rýchlosť bude obmedzená na 200 kilometrov za hodinu a v podlahe bude namontovaná pôvodná batéria s kapacitou 61,4 kWh.

Vyšší výkon, kratší dojazd, ale...

Práve kvôli značnému navýšeniu výkonu sa skráti dojazd verzie XPower v porovnaní so základným modelom zo 450 na 385 kilometrov podľa metodiky WLTP. Naopak rýchlonabíjanie výkonom 150 kW ostáva nezmenené, takže z 10 na 80 percent by malo v ideálnych podmienkach trvať 35 minút.

Oficiálne obrázky k dispozícii zatiaľ nemáme, po internete však už kolujú nejaké zábery, ktoré by údajne mali zachytávať pripravovanú novinku. Mala by byť postavená na 18-palcových hliníkových diskoch, o spomalenie by sa mali starať oranžové strmene a v interiéry by sa mohlo objaviť čalúnenie kombinujúce kožu a semiš.

Cena v Británii by sa mala pohybovať okolo 36 500 libier, v prepočte približne 42 700 eur, ale na skutočné čísla si ešte budeme musieť chvíľu počkať.

Ak je pre vás namiesto výkonu dôležitejší skôr dojazd, potom by vás mohlo zaujímať, že MG pracuje aj na verzii s baterkou zväčšenou na 77 kWh. Tento model s dodatkom Extended Range by mal mať 244 koní, stovku zvládne za 6,5 sekundy a mal by mať dojazd 520 kilometrov.