Nová norma Euro 6d-Temp a s ňou spojená metodika merania spotreby a emisií CO2 (WLTP) doslova „katuje“ auto za autom. Pre kompletnú zmenu modelovej palety Porsche zvolilo drastický spôsob. Dočasne pozastavilo konfiguráciu všetkých svojich modelov.

Dočasné pozastavenie celého konfigurátora Porsche je novinkou.

Samozrejme, tento stav je len dočasný, po modelovej revízii budú všetky automobily opäť dostupné na voľnú konfiguráciu. Porsche konfiguráciu vozidla síce stále ponúka, svoje auto si môžete stále „poskladať“. Na začiatku však informuje, že novo konfigurovateľné autá nie sú aktuálne k dispozícii a teda s nakonfigurovaným modelom si môžete takpovediac „pískať“.

Staršie už nakonfigurované vozidlá, alebo málo jazdené, takmer nové autá sú stále k dispozícii, musíte sa len obrátiť na najbližšieho predajcu Porsche. Táto podmienka neplatí len pre domáci nemecký trh, ale aj francúzsky, britský, alebo taliansky. Slovenský web konfigurátor neponúka. Koľko bude obmedzenie trvať sa mi od Porsche nepodarilo zistiť.

Zdroj foto: Porsche

Informácia na nemeckom konfigurátora prezradí, že aj keď konfigurátor funguje, do výroby si zadať nakonfigurované auto nemôžete.