Porsche prišlo pri tejto nehode o približne tisíc áut a podľa najnovších správ plánuje všetky nahradiť, respektíve opäť ich vyrobiť a tentoraz úspešne dodať zákazníkom. Pridá sa tak k Lamborghini, ktoré prišlo o 15 kusov modelu Aventador. Ak pravidelne sledujete dianie v automobilovom svete, tak určite viete, že Taliani produkciu tohto superšportu ukončili. Aby však po nehode mohli zákazníkom dodať ich vozidlá, museli výrobu obnoviť. 

Porsche čaká neľahká úloha

Strata Porsche je čo do počtu automobilov oveľa vyššia a nahradiť všetky nebude vôbec jednoduché. Obzvlášť v tejto dobe, kedy na trhu chýbajú polovodiče a po novom aj káblové zväzky, ktoré sa vo veľkom vyrábali na Ukrajine, kde však Rusko spustilo vojenskú inváziu. Automobilka však verí, že si s týmito nástrahami dokáže poradiť, pričom šéf Porsche Oliver Blume dodáva, že sú za posledné dva roky zvyknutí pracovať s rôznymi výzvami.

Blume akurát nešpecifikoval, kedy sa majitelia potopených vozidiel dočkajú náhrady, ani ktoré modely sa ocitli na dne Atlantiku. Výrobcov však nehoda nákladnej lode rozhodne nepotešila a majú plné ruky práce s „odškodňovaním“ zákazníkov. Audi sa rozhodlo v dôsledku danej situácie vyrobiť 1800 vozidiel navyše, aby kompenzovali straty. Na druhej strane také Bentley momentálne plánuje nahradiť len polovicu zo 189 stratených áut, pričom druhá časť bude postavená až niekedy v priebehu roka. 

Automobilový priemysel dostáva v posledných mesiacoch jednu ranu za druhou a 4000 nových vozidiel na dne Atlantického oceánu tomu určite nepomohlo. 

Zdroj: Motor1