Šéf Porsche, Oliver Blume, v tomto smere v rozhovore s redaktormi britského magazínu Car, príliš špecifický nebol. Presnejšie povedané, pri pohone sa nezastavil. Z jeho ďalších odpovedí sa však niečo dá vydedukovať.

Blume priznal, že projekt superšportu (alebo hyperšportu, ak chcete) skutočne žije a pracuje sa na ňom. „Hyperauto je vždy súčasťou stratégie Porsche,“ pripomenul generálny riaditeľ nemeckej športovej značky, zároveň ale dodal, že jeho uvedenie na trh ešte chvíľu potrvá.

Porsche sa totiž momentálne sústredí na elektrifikáciu svojho portfólia, takže projekt vrcholného modelu sa objaví až vo chvíli, „keď príde ten správny čas“. Ak vás zaujíma nejaký presnejší termín, vieme len, že by sa tak nemalo stať pred rokom 2025.

Pochopiteľne dovtedy sa môže veľa vecí zmeniť, a to platí aj pre priority Nemcov, vyzerá to ale, že vlajková loď má v ich plánoch dôležité miesto. „S týmto typom auta sme boli vždy úspešní. Ukázali sme vďaka nemu budúce technológie, bol to skrátka špičkový produkt. Hyperšport uvedieme na trh, až príde jeho čas, ale momentálne sa sústredíme na elektrickú mobilitu a v priebehu najbližších rokov predstavíme hneď niekoľko takých produktov,“ hovorí Blume.

Batériový článok je valcom budúcnosti

Práve opakované stáčanie rozhovoru k elektromobilom naznačuje, že nástupca Porsche 918 Spyder by už nemusel dostať spaľovací motor. Oliver Blume to priamo nepovedal, niektoré jeho slová ale veľa priestoru na pochybnosti nenechávajú...

„Batéria je valcom budúcnosti, musíme ale ešte preskúmať články s dostatočne vysokým výkonom a dostatočnou hustotou energie. Chceme do nich investovať a ak budeme mať ten správny akumulátor pre vysokovýkonné auto, príde na rad. Ale o tomto automobile neuvažujeme skôr ako v druhej polovici dekády,“ dodáva šéf športovej značky.

zdroj: Car Magazine