Renault Arkana už nie je na trhu žiadnym nováčikom. Hybridná verzia s označením E-Tech, ktorú máme na test, však v porovnaní s benzín-elektrickým Cliom prináša vylepšenia, ktoré som už mal tú česť vyskúšať. A hneď v úvode chcem napísať, že sú to výrazné zmeny. Technické detaily si necháme do testu, ale už teraz môžem naznačiť, že táto verzia je skutočne použiteľná aj mimo mesta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Veľmi zaujímavá cenová politika

V porovnaní s konvenčne poháňanými Arkanami je hybrid drahší o skoro zanedbateľných 1000 eur. Základ pritom môžete mať už od 23 950 eur, a to vám Renault ponúkne aj plne diódové svetlá či predné a zadné parkovacie senzory.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Testované auto je vo výbave R.S. Line, teda vo vrcholnom prevedení, ktoré s hybridom pod kapotou štartuje na čiastke 29 350 eur. Zážihový štvorvalec s objemom 1,6 litra je kombinovaný s elektromotorom a akumulátorom s kapacitou len 1,2 kWh. Ten je mimochodom rovnaký, ako v dávnejšie testovanom hybridnom Cliu. Ak vás na tomto vozidle niečo konkrétne zaujalo a chceli by ste vedieť ďalšie detaily, nezabudnite nám napísať do diskusie.