Prax je to, čo študentom na školách najviac chýba. Na Strednom odbornom učilišti Škoda Auto si to uvedomujú a prostredníctvom Škoda Academy dávajú svojim žiakom skvelú príležitosť získať nielen dôležité skúsenosti, ale zároveň aj pracovať na vysnenom vozidle. Projekt študentského auta funguje už od roku 2014 a aktuálne prebieha už jeho deviaty ročník. 

V ňom už začalo 29 študentov pracovať na novom koncepte. Vlani nám predstavili parádny pretekársky špeciál Afriq, ktorý vychádzal z crossoveru Kamiq. S čím študenti vyrukujú tento rok zatiaľ nevieme, no Škoda sľubuje, že bližšie informácie zverejní už v najbližších mesiacoch. 

Dôležité poznatky z praxe

Študenti majú v tomto projekte (pod dohľadom svojich učiteľov) všetko vo vlastných rukách. Riešia počiatočnú fázu návrhov až po finálne zhotovenie vozidla. Môžu sa však spoľahnúť aj na podporu rôznych oddelení automobilky (minulý rok sa do projektu prvýkrát zapojila divízia Škoda Motorsport), či už z oblasti dizajnu alebo technického vývoja.  

S veľkým očakávaním prvýkrát zblízka sledujem vývoj deviateho študentského auta. V tomto projekte môžu naše mladé talenty zúročiť všetko, čo sa naučili v predchádzajúcich rokoch. Zároveň prechádzajú ideálnou prípravou na kariéru v našej spoločnosti. Tento projekt dáva študentom príležitosť získať reálnu predstavu o pracovnej náplni širokej škály pozícii v Škode. Naši študenti tak môžu objaviť nové oblasti záujmu a následne sa prvýkrát rozhodnúť, kde by chceli v budúcnosti pracovať a uplatniť svoj talent,“ hovorí Maren Kabowski-Ciecior, vedúca Škoda Academy.

Zdroj: Škoda Auto