Počet značiek neponúkajúcich žiaden elektrický model začal v ostatných rokoch pomerne rýchlo klesať. Zo zoznamu aktuálne vypadáva Jeep, ktorý predstavil svoje prvé takto poháňané vozidlo. No zatiaľ nie naživo a ani plnohodnotne. Elektromobil bol nečakane odhalený počas ohlasovania stratégie koncernu Stellantis, ktorá sa týka obdobia do konca tejto dekády.

Na prelome desaťročí plánuje skupina predávať ročne 5 miliónov elektromobilov. Európske portfólio chce mať kompletne elektrické, kým na trhu v Spojených štátoch amerických je cieľom podiel na úrovni 50 %. Súčasťou stratégie je uvedenie 75 nových modelov s touto technikou. Prvým z nich bude práve Jeep, pri ktorom zatiaľ nevieme ani meno.

Pilotný člen chystaného portfólia má viacero charakteristických dizajnových rysov. Chýbať nemôže predná maska s typickými siedmimi modulmi, hoci úplne zaslepenými. Lemujú ju tesne rozdelené diódové svetlomety s tmavými krycími sklami. Vozidlo s robustnými blatníkmi má skryté zadné kľučky dverí. Jeho koncové svetlá grafikou evokujú typ Renegade.

O technike nevieme nič

Na fotografiách pôsobí elektrické SUV kompaktne. Proporčne sa zdá byť blízko typu Compass, zdanie však môže klamať. Podľa niektorých zdrojov pôjde o najmenší Jeep vôbec. O technickej stránke nevieme nič konkrétne, no základom bude pravdepodobne existujúce platforma. Americká novinka totiž príde do predaja už o rok. Stellantis pritom v minulosti naznačil, že chystanú modulárnu platformu STLA uvedie až neskôr.