Meno Khyzyl Saleem vám asi veľa nehovorí, ak sa ale trochu pohybujete v automobilovej grafike a poznáte prácu nezávislých návrhárov, možno ste ho už niekde zachytili. Khyzyl je v tomto svete veľmi známou firmou, dokonca natoľko, že ho v minulej dekáde angažovali vývojári z Ghost Games a pre Electronic Arts vytvoril autá, ktoré sa objavili v hre Need for Speed Heat (2019). Ak si spomeniete na titulný obrázok, upravený švédsky Polestar v žltom laku, je to tiež jeho práca.

Dnes je Khyzyl Saleem opäť na voľnej nohe, určite sa ale nenudí. Presunul sa z digitálneho sveta do reálneho, pracuje na niekoľkých nových zákazkách a vo voľnom čase sa venuje svojmu Chevroletu Corvette C5, ktorému sa snaží dať japonský nádych v štýle áut JDM.

Asi nemusíme zdôrazňovať, že stojí tiež za obrázkami Chevy Camaro z roku 1969. Starú „ameriku“ obliekol do takého neuveriteľného bodykitu, že by mohol kľudne zaskakovať za DMC DeLorean v trilógii Návrat do budúcnosti.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Nezostal kameň na kameni

Ťažko vôbec popísať, čo všetko je na pôvodnom Camare zmenené. Jednoduchšie by asi bolo skúsiť nájsť diel, ktorý by nebol zmenený. Vpredu aj vzadu sa objavili úzke LED pásiky, ktoré dopĺňa podsvietený medzichladič.

A čo kolesá? Napríklad pneumatiky sú bezvzduchové. Zadná časť auta je tiež kompletne iná a znalec by predsa bol schopný poznať, ktorý model stál autorovi ako predloha. „Plutva“ medzi strechou a kufrom rozdeľuje zadné sklo a nechýba jej ani čosi, čo by sme mohli nazvať buď brzdovým alebo pozičným svetlom, ak by náhodou táto kreácia dokázala lietať a musela na seba upozorniť aj vo vzduchu. Sám nie som veľkým fanúšikom takýchto úprav ale musím uznať jednu vec. Je to nezameniteľné a jedinečné, ako celý štýl Khyzyla Saleema. A čo vy? Páči sa vám?

Zdroj: yankodesign