5-valec pod kapotou

Je to tak, nové Audi RS3 už doslova klope na dvere a jeho premiéra sa nezadržateľne blíži. Audi sa tak po mesiacoch špekulácii a špionážnych fotiek rozhodlo ukázať novinku na prvých oficiálnych záberoch (ktoré dopĺňajú aj fotky od Auditography). Ako hatchback tak aj sedan sú odeté v špeciálnom polepe, no ich krása, agresívny a športový dizajn sú jasne badateľné. Možno však vašu pozornosť upútali aj čísla „1-2-4-5-3“ na boku auta. Ak sa pýtate čo majú indikovať, odpoveď je jasná. Postupný chod valcov motora novej RS3-ky. Je už teda isté, že Audi RS3 opäť dostane 2,5-litrový preplňovaný 5-valec, ktorý mimo iného poháňa aj modely RS Q3 a TT RS. Daný motor u spomenutých modelov produkuje 294 kW (400 k) a 480 Nm krútiaceho momentu. Niektoré správy však tvrdia, že 5-valec v novej RS3-ke by mohol byť naladený ešte na vyššie hodnoty a to 309 kW (420 k) a 500 Nm. Ako to nakoniec bude sa dozvieme už budúci mesiac. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Pri novom Audi S3 bolo veľkým sklamaním až príliš veľa slepých náduchov. To sa pri RS3 minimálne vpredu zmení a náduchy vzduchu tam skutočne nie sú už len na okrasu. Zadku auta zase dominujú dve veľké oválne koncovky výfuku, ktoré sú pre modely Audi RS už typické. Nechýba ani drobný zadný spojler, difúzor či väčšie kolesá. Čo k tomu viac dodať, auto vyzerá už teraz famózne a to ešte úplne nezhodilo kamuflážny polep. 

Premiéra nás teda čaká už v júli 2021, pričom na trh by sa nové Audi RS3 malo dostať ešte pred koncom tohto roka. Jeho hlavným rivalom bude Á-čkové AMG od Mercedesu. 

KTORÝ VARIANT RS3 BY STE SI VYBRALI?
  • Hatchback ( 47% )

     

  • Sedan ( 53% )

     

Odpovedalo 66 ľudí  

zdroj, foto: Audi, Auditography