Rozhodnutie o výrobe elektrického busu, ktorý odkazuje na dlhoročné skúsenosti značky s výrobou takýchto vozidiel, doplnili na akcii Concours d’Elegance v Pebble Beach v americkej Kalifornii. Práve tam zástupcovia VW porovnali predchodcu s novinkou.

Elektricky I.D. BUZZ  nepríde na trh skôr, ako v roku 2022.

Podľa predstaviteľov značky je I.D. BUZZ dôležitým konceptom, ktorý bude mať svoju sériovú podobu. A kedy by mala novinka prísť do predaja? VW oznámil, že to bude najskôr po štvorsedadlovom kompaktom I.D. modeli v roku 2022.

Predchodca a elektrický nasledovník.

Generálny riaditeľ VW, Dr. Herbert Diess, doplnil, že po oficiálnej premiére konceptu v Detroite a Ženeve dostali množstvo listov, v ktorých ich zákazníci žiadali o sériovú podobu. Tak isto miesto, kde doplnili viac o zámere sériovo vyrábať tento elektromobil, nie je náhodné.

Koncept elektromobilu príde na trh najskôr o 5 rokov.

Americká Kalifornia bola vždy domovom pôvodného modelu Microbus, ktorý tam dostal meno Bulli. Spolu s obytnou verziou príde na trh aj verzia na prepravu nákladu. Rozšírením sortimentu elektromobilov od VW je stratégia, ktorá hovorí o viac ako 30 novo predstavených elektromobilov do roku 2025. Elektrický Bus im má v tomto tiež pomôcť. Či sa im to podarí uvidíme až v priebehu nasledujúcich rokov.