Ubehol sotva rok od štartu predaja Taycanu a inžinieri Porsche už prišli s viacerými vylepšeniami, ktoré dostane verzia pre rok 2021. Vrcholová verzia opäť ponesie označenie Turbo S a z 0-200 km/h vyletí za 9,6 sekundy, čo je zlepšenie o 0,2 s v porovnaní s aktuálnym Taycanom Turbo S. Zlepšenú výkonnosť auta potvrdzuje aj šprint na ¼ míle, ktorý po novom zvládne Turbo S za 10,7 sekundy, teda o desatinku rýchlejšie. 

Novinkou bude aj príplatkový farebný head-up displej, ktorý bude možné nakonfigurovať tak, aby ukazoval navigáciu, merač výkonu a ďalšie funkcie, ktoré si môže vodič vybrať. Je rozdelený do troch sekcií, pričom každá by mala poskytovať vodičovi iné informácie. 

Funkcia Smartlift upraví svetlú výšku aj počas jazdy

Pri verzii s adaptívnym podvozkom bude k dispozícii aj funkcia Smartlift, ktorá by nemala len zdvihnúť predok auta v prípade potreby, ale dokonca aj upravovať svetlú výšku auta počas jazdy na diaľnici, aby sa čo najlepšie vyvážil komfort a efektivita. Porsche tiež pridalo novú funkciu nabíjania batérie a zároveň maximalizovalo jej životnosť obmedzením kapacity nabíjania na zhruba 200 kW. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zaujímavosťou sú aj takzvané „Funkcie na želanie“, ktoré prostredníctvom OTA (over the air) sofvérového updatu dokáže Porsche do Taycanu pridať. Majitelia si tak môžu zakúpiť napríklad funkciu aktívneho udržiavania v jazdnom pruhu za 19,50 € na mesiac, alebo si túto funkciu kúpia nastálo za 808,10 €. Avšak tento systém trošku pripomína online hry, kde si môžete za určitý poplatok dokúpiť nejaké vylepšenia. 

Porsche začne prijímať objednávky na vynovený Taycan v polke septembra 2020, pričom do showroomov sa dostane o mesiac neskôr. Auto bude zároveň v ponuke v siedmich farebných kombináciách. 

Zdroj, foto: Porsche