Preteky do vrchu Pikes Peak merajú bezmála 20 km. Legendárne video jazdca Vatanena s Peugeotom 405, pri ktorom si musí tieniť proti slnku vlastnou rukou, je už tak známe, že nepoznám nikoho, komu by som ho musel pripomínať. Volkswagen na tejto akcii naposledy úradoval v roku 1987 s dvojmotorovým Golfom.

Prvý jazdec, ktorý zajazdil Pikes Peak pod 8 minút, je Romain Dumas s elektrickým Volkswagenom.

Pre odstúpenie z pretekov sa však po 30 rokoch opäť vrátil do boja a snažil sa uchmatnúť rekord pre elektrické autá s časom 8:57,118. To však nikto netušil, že po tomto víkende budú mať vo VW dôvod na dvojnásobnú oslavu. Nielenže jazdec Romain Dumas tento čas prekonal, podaril sa mu zajazdiť aj celkovo najlepší meraný čas na tejto náročnej trati.

Dumas prezradil, že časť pretekov nešiel na 100 % kvôli hmle.

S výsledkom 7:57,148 je Dumas dokonca prvým jazdcom, ktorý zdolal vrchol za menej ako 8 minút. Volkswagen si tak okrem najrýchlejšieho elektromobilu pripísal aj celkové prvenstvo zo všetkých meraných časov. Doteraz najlepší čas 8:13,878 tu v roku 2013 zajazdil Sébastien Loeb s Peugeotom 208 T16 Pikes Peak. Očividne tak ani elektromobily nemusia zostať v úzadí rôznych športov. Môžeme len čakať, ktoré ďalšie legendárne súťaže ovládnu práve elektromobily.

Zdroj foto: Volkswagen

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov