Legendárne kupé BMW radu 8 z 90-tych rokov s množstvom pokrokovej techniky a vyklápacími svetlami patrí dnes k vysoko ceneným youngtimerom. Nástupca bude stavať na legende s perfektnou reputáciou.

Nové BMW radu 8 príde na trh už tento rok. S ním aj verzia, ktorú pred dvoma desaťročiami nevyrábali - vrcholná verzia BMW M8.

Aktuálne novú 8mičku testujú na okruhu v talianskej Aprilie, prototypy sú stále zahalené do maskovacích polepov. Tento vysokorýchlostný okruh si BMW vybralo aj z dôvodu naladenia dynamických vlastností na povrchoch s vysokým súčiniteľom trenia.

Zadné partie už BMW mierne poodhalilo.

Tento okruh s dĺžkou takmer 4 km v blízkosti Ríma využívajú aj iné automobilky, BMW nie je výnimkou. Spolu s bežnou 8mičkou vyvíjali aj jej športovú verziu M8, ktorá by mala prísť na trh v rovnakom čase, ako klasická 8mička.

Oficiálna premiéra je naplánovaná na tento rok, prvé vozidlá by mali doraziť na trh tiež už koncom tohto roka. Nová 8mička by mala konkurovať veľkému S kupé, pod prednou kapotou tak očakávame aj 6,6 l V12 s preplňovaním dvoma turbami známu z BMW M760Li. V ňom má 800 Nm a 610 koní. Vďaka inteligentnému pohonu BMW xDrive dokáže luxusná limuzína na stovku doslova vypáliť. Na dobrom povrchu ju zvládne len za 3,7 s. Tajomstvom je aj to, že akcelerácia prebieha z pokoja na II. rýchlostnom stupni, aby bolo do stovky nutné radiť len raz. BMWM M5 zvláda rovnakú disciplínu len za 3,4 sekundy. Je veľmi pravdepodobné, že BMW M8 bude v tomto smere ešte lepšie. Tešíte sa už na oficiálnu premiéru?

Zdroj foto: BMW

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov