Autá sú stále viac a viac digitalizované a práve displej pred vodičom je toho kryštalickým príkladom. Niektoré automobilky ho majú dosť oklieštený, iné naopak ponúkajú množstvo rôznych zobrazení. Nevybavujem si však v tejto chvíli auto, ktoré by aktuálne umožňovalo zmeniť si pozadie displeja tak, aby pripomínal staré dobré budíky zo 70. či 80. rokov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Milý detail

Nedávno predstavený koncept Volkswagenu ID.2all presne niečo také ponúka. Máte možnosť vybrať si režim s názvami You, Retro Mode a Classic. V prvom prípade bude mať vodič pred sebou bežné minimalistické údaje, ako ich poznánme z elektromobilov ID, druhý režim ponúkne zobrazenie v štýle klasických budíkov starého Golfu prvej generácie. Málo staré?

Potom máte k dispozícii tretí typ Classic, ktorý vykreslí dokonca len okrúhly rýchlomer s dekorom, ktorý napodobňuje prístrojový panel pôvodného Volkswagenu Beetle. K tomu sa mení aj zobrazenie infotainmentu, takže v režime Retro vám auto zobrazí obrázok Walkmana a Classic ukáže vlnové rozsahy starého rádia. Či sa toto zobrazenie dostane aj do sériovej podoby, zatiaľ nie je isté, ale nepochybujeme o tom, že by to mnoho zákazníkov potešilo. Nakoniec, prečo nevyužiť všetky možnosti digitálnych prístrojov, keď ich už v autách máme, no nie?

Zdroj: roadandtrack 

Zdroj foto: twitter